Köket

120515jollen-mellis

I vårt härliga kök arbetar Anita Hoväng med att laga vår mat. Hon lagar frukost, lunch och mellanmål.

Vi köper ekologiskt och närproducerat i den mån det går.

-Kött- och charkprodukter köper vi från Årnäs kött.

-Mjölk och grädde kommer från Källsjö mejeri.

-Frukt och grönsaker kommer från Olsegården som handlar i stor utsträckning från lokala producenter.

-Olika sorters mjöl, mannagryn, havregryn mm köps in från Limabacka kvarn som sköter hela kedjan från sådd till färdig produkt. Hos Limabacka kvarn är allt ekologiskt producerat. På detta mjöl bakas vårt bröd.

Övriga produkter köps in från Ica Nära Zachrissons Livs i Väröbacka.

Fyren har egen liten köksträdgård med olika sorters grönsaker och kryddor som sköts av barnen tillsammans med pedagogerna.

Vi tänker på barnens bästa och lagar därför hälsosam mat där hela kostcirkeln finns med.

P1120704