Regnbågen

Välkommen till avdelning Regnbågen!

170926personal-cathrine

Cathrine Lund

Barnskötare

170926personal-henrik

Henrik Fransson

Johanna Skog

170926personal-kerstin

Kerstin Bergström

Vad vi gör på Regnbågen:

Vi har spöket ”Nanne” som röd tråd genom vårt arbete med natur och teknik. Hen kom i en stor låda och hade med sig en flygande matta. Denna matta kommer trolla fram nya saker och upptåg som barnen kommer få lära sig om /jobba med. Stort fokus på årstiderna.

låda 2

spöke

Barnens trygghet och delaktighet är viktigt för oss.

Prioriterade mål utifrån läroplanen:

”Utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen”.

Hur?

Ta vara på årstiderna i naturen.

Ta vara på barnens genuina intresse och nyfikenhet av saker runt omkring sig.

Vara medupptäckande, närvarande och lyhörd pedagog som skapar en levande pedagogisk verksamhet där barn och pedagog skapar, undersöker och upptäcker tillsammans.

Flytta ut mer verksamhetstid så att utevistelsen ökar. Ha minst en planerad samling utomhus per vecka utöver utflykten.

Gå på utflykt minst 1 gång per vecka.

”Utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap”.

Hur?

Erbjuda material (både inne och ute) som finns tillgängligt och kan inspirera, både i projekt och under fria leken.